Wie werken er in de praktijk?

Er zijn 2 logopedisten in de praktijk werkzaam.
Hanneke Verheij werkt op maandag, donderdag en vrijdag.
Nienke Bouwens werkt op dinsdag en donderdag.

Ik ben Hanneke Verheij

In 2004 ben ik afgestudeerd en in 2005 ben ik de uitdaging aangegaan om de praktijk over te nemen. Ik ben all-round logopedist en preverbaal logopedist. Ik ga dagelijks met veel plezier naar mijn werk.
Ik geniet van de kleine succesjes: een jongentje van 2 dat om hulp kan vragen, een baby van 3 maanden die 40ml uit een flesje drinkt, een jongen van 5 die de K uit kan spreken, een meisje van 4 dat haar naam goed uit kan spreken, een jongen van 6 die kan vertellen hoe het heet als er ergens twee van zijn, een meisje van 5 dat minder moe is doordat ze beter door haar neus kan ademen, een lerares die aan het eind van de week nog stem heeft, een dame van 52 die geen last meer heeft van chronisch hoesten, een man van 58 die zijn stem weer goed kan gebruiken en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Naast het werk in de praktijk ben ik als logopedist betrokken bij Zorg en Onderwijs Nu, locatie Rode Schouw in Halsteren. ZON biedt dagopvang aan kinderen met een complexe hulpvraag.
Naast het werken wat ik graag doe hebben mijn man en ik nog 2 zoons, die beide inmiddels alweer op de middelbare school zitten.

Opleiding:
Logopedie – Hogeschool Rotterdam

Logopedist sinds:
8 juli 2004

Specialisme:
Preverbaal logopedist (eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen)

Wekelijkse aanwezigheid:
Maandag, donderdag en vrijdag in Steenbergen.
Dinsdagochtend bij de ZON-groep.

Nascholing gedaan op de volgende gebieden:

OMFT (afwijkend mondgedrag en slikken) – Kinderheesheid – Logopedie en Downsyndroom – Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen (preverbale logopedie) – COPD – Autisme – PROMPT 1 en 2

Ik ben Nienke Bouwens

In 2007 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Rotterdam.
Ik ben toen gestart in een vrije vestiging en als logopedist binnen het onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen.
Vanaf 2015 was ik enkel werkzaam binnen het ZML onderwijs voor leerlingen tot en met 18 jaar.
Sinds september 2023 ben ik met veel plezier werkzaam in deze praktijk op de dinsdagen en de donderdagen. Ik vind het opmerken, zien en benoemen van de kleine stapjes die gemaakt worden binnen de behandeling én na het oefenen thuis erg mooi. Ik vind het leuk om te werken met (jonge) kinderen. Naast het werk als logopedist geniet ik van mijn gezin met 2 jonge kinderen.

Opleiding:
Logopedie – Hogeschool Rotterdam

Logopedist sinds:

31 juli 2007

Wekelijkse aanwezigheid:
Dinsdag en donderdag

Nascholing gedaan op de volgende gebieden:

OMFT (afwijkend mondgedrag en slikken) – PROMPT 1 (techniek voor ondersteuning van spraakbehandeling) – Het jonge stotterende kind – Logopedie en Downsyndroom – Pragmatiek in de praktijk – Hodson en Paden – Denkstimulerende gespreksmethodiek van Marion Blank – Ondersteunende gebaren – Leespraat workshops – Autisme – Ontwikkelingsdysfasie – Floortime